İçeriğe geç

7040 Yapılandırma Uzatıldı Mı

7440 yapılandırma 2024 ne zaman yapılacak?

7440 sayılı Yeniden Yapılandırma Kanunu’nun 10. taksit ödemesinin son günü 1 Nisan 2024’tür.

SGK borcu yapılandırma 2024 ne zaman yapılacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Dairesi Başkanlığı, Kurban Bayramı tatilinin 2024 yılı Haziran ayının üçüncü haftasına denk gelmesi nedeniyle mükelleflerin 2024/Nisan dönemine ilişkin SGK prim borcuna ilişkin KDV iade taleplerinin mahsup edilmesinde gecikmeler yaşanabileceğini bildirdi.

7440 yapılandırma ödeme uzatıldı mı?

Bilindiği üzere, 12.03.2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7440 sayılı Kanuna göre yapılandırılan borcun avans ve birinci taksitinin ödeme süresi, 26.05.2023 tarihli ve 32202 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile uzatılmıştı.

7440 Sayılı Yasa uzatıldı mı?

26 Mayıs

2024’te vergi affı çıkar mı?

Türkiye’deki vergi mükellefleri için harika bir haber duyuruldu. 2024’te yeni bir vergi affı yürürlüğe girecek. Vergi affı, geçmişte birikmiş vergi borçlarının belirli koşullar altında yeniden yapılandırılmasını ve ödenmesini amaçlayan bir uygulamadır.

Yapılandırma kaç taksit ödenmezse iptal olur 2024?

Yapılandırılmış vergi borçları ödenmediği takdirde kaç taksit affedilir? Vergi borcunun taksitler halinde ödenmesinde gecikmeler olursa yapılandırma iptal edilir. Genel olarak, yeniden yapılandırma süreci sırasında iki veya üç ardışık taksit ödenmezse yeniden yapılandırma iptal edilir.

GSS affı ne zaman yürürlüğe girecek 2024?

Bu düzenlemeyle, 1 Ocak 2024 tarihinden önce birikmiş GSS primi borçlarına af getiriliyor.

2024 sicil affı çıktı mı?

Milyonlarca insanı etkileyen bu güzel haber Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geldi. Torba yasa tasarısında yer alan düzenlemeler hem borç ödeme kredilerini hem de rekor affı uyguluyor. Borçlu vatandaşlar, devlet destekli borç ödeme kredisiyle borçlarından kısa sürede kurtulma fırsatına kavuşuyor.

SGK prim ödeme son günü ne zaman 2024?

31 Ekim

7440 SGK yapılandırma ödemesi gecikirse ne olur?

Vadesi gelmiş ancak henüz ödenmemiş veya ödeme süresi henüz dolmamış diğer borçlar; Tüm asıllar ödenmelidir: • Faiz, gecikme faizi ve ek ücretler yerine PPI PPI oranına dayalı güncellenmiş tutar. Bu durumda; Faiz, gecikme faizi ve ek ücretler gibi tüm yan borçların tahsilatı feragat edilecektir.

7440 sayılı yapılandırma 3 taksit ödenmezse ne olur?

Bir fatura döneminde ödenmemiş 3 taksit, son taksitin ödendiği ayı takip eden ayın sonuna kadar gecikme zammı ile kapatılabilir. Yeniden yapılandırma durumunda, vergi mükellefinin ödediği tutar için Af kullanılacaktır.

7440 SGK yapılandırma hangi ayları kapsıyor?

Buna göre, 7440 sayılı Kanun kapsamında Sosyal Sigortalar Kurumuna olan borçlar 2022 yılı Aralık ayı ve öncesi dönemlere ilişkin olarak tahakkuk etmekte olup; yapılandırma için son tarih (bu tarih dâhil) her geçen gün uzatılmış, peşinat ve ilk taksit ödeme son tarihleri ​​ise her geçen gün uzatılmıştır.

2024 SGK yapılandırma olacak mı?

Gelir vergisi, emlak vergisi, KDV, ÖTV, MTV, banka ve sigorta işlem vergisi (BSMV) ve özel iletişim vergisi gibi vergiler 2024 yılında yeniden yapılandırılabilir. Vergi yükümlülüğünün yeniden yapılandırılması başvuru, posta veya çevrimiçi olarak yapılabilir. Bu, vergi dairesi web sitesi aracılığıyla yapılabilir.

Mücbir Sebep Ne Zaman Bitiyor 2024?

Mücbir sebep halinde; Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ili İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde ikamet eden mükellefler için sürenin 30/11/2024 Cumartesi günü sonuna kadar uzatılması uygun görülmüştür.

Vergi yapılandırma ödeme son günü uzatıldı mı?

2024 II. Beyannamenin 27 Ağustos 2024 tarihine kadar verilmesi zorunludur. Geçici vergi dönemine (Nisan-Mayıs-Haziran) ait gelir ve kurumlar vergisi geçici beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannamelere ilişkin tahakkuk eden vergilerin ödenme süreleri 6 Eylül 2024 Cuma günü sonuna kadar uzatılmıştır.

KYK borcu yapılandırma 2024 nasıl yapılır?

KYK borç yapılandırması başvuruları hem geleneksel yolla hem de çevrimiçi olarak yapılabilir. Çevrimiçi kanalları kullanmak istemeyen borçlular, en yakın vergi dairesine şahsen yeniden yapılandırma başvurusunda bulunabilirler. Ancak, vergi dairesine gitmeden veya sıra beklemeden başvuruda bulunmak da mümkündür.

GSS affı ne zaman yürürlüğe girecek 2024?

Bu düzenlemeyle, 1 Ocak 2024 tarihinden önce birikmiş GSS primi borçlarına af getiriliyor.

2024 sicil affı çıktı mı?

Milyonlarca insanı etkileyen bu güzel haber Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geldi. Torba yasa tasarısında yer alan düzenlemeler hem borç ödeme kredilerini hem de rekor affı uyguluyor. Borçlu vatandaşlar, devlet destekli borç ödeme kredisiyle borçlarından kısa sürede kurtulma fırsatına kavuşuyor.

Trafik cezası yapılandırma 2024 ne zaman?

2024 yılında trafik cezalarını taksitli ödemek için cezanın tebliğinden itibaren 15 gün içinde başvuruda bulunup trafik cezanızın idari para cezasını 4 eşit taksitte ödeyebilirsiniz. Bu taksitlerin ilki peşin ödenmelidir. Kalan ödemeler eşit taksitler halinde yapılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir