Girar nasil yapılır?
Yoğurt, yumurta, un ve biraz suyu karıştırın. Suyu bir tencerede kaynatın, yavaşça yoğurt karışımına ekleyin ve ocağa koyun. Buğday ve nohutları ekleyin ve karıştırın. Başka bir tencerede tereyağını ve naneyi ısıtın, karışımın üzerine dökün ve servis edin.
Girar çorbası nasil yapilir?
Hazırlanışı: Yoğurt, yumurta, un ve bir miktar suyu bir tencerede kaynatın, yoğurt karışımına yavaş yavaş ekleyin ve tereyağı ve nane ile birlikte ocağa alın, ardından başka bir tencereye dökün, karışımın üzerine dökün ve servis edin. Afiyet olsun!
Girar çorbası nasil yapilir?
Yoğurt, yumurta, un ve biraz suyu karıştırın. Suyu bir tencerede kaynatın, yavaşça yoğurt karışımına ekleyin ve ocağa koyun. Buğday ve nohutları ekleyin ve karıştırın. Başka bir tencerede tereyağını ve naneyi ısıtın, karışımın üzerine dökün ve servis edin.
Girar ne?
Gırar çorbası Ağrı ilimizden lezzetli çorbalardan biridir. En lezzetli çeşidi çabuk ekşiyen yoğurtla hazırlanır. Aslında yayla çorbasının yöresel bir çeşidi denebilir. Buğday ilavesiyle farklı ve daha doyurucu olan Gırar çorbasını nane sosuyla servis etmeyi unutmayın.
Gırar çorbası hangi yöreye ait?
Ayran Aşı – Ağrı Ağrı’da Ayran Aşı çorbasına Gırar da denir. Öte yandan Penpalaceae, halka şeklinde, ayrılmış çiçekleri kısa saplı, az çok tüylü ve hoş kokulu bir nane türü bitkidir. Un, yumurta, yoğurt su ile çırpılır.
Aşotu çorbası nedir?
Aşot, Erzurum’un ünlü bir otudur. Bu ot hem kurutulmuş hem de turşu olarak mevcuttur. Yaprakları maydanoza benzer. Bu, buğday, yoğurt ve kızarmış soğanla yapılan lezzetli bir çorbadır. Çorba bulamazsanız, maydanoz, nane, ıspanak ve hatta semizotu ile de yapabilirsiniz.
Mehir yemeği nasıl yapılır?
Batman Ayran Çorbası (Mehir) – Batman buğdayı iyice kaynatılır ve ıslatılır. Kaynadıktan sonra yoğurt katı bir ayran kıvamına getirilir ve kaynatılmış, kaynayan buğdayın üzerine dökülür. Kaynayana kadar yüksek ateşte karıştırılır. 10 dakika bağımsız kaynattıktan sonra ocağın altı kapatılır.
Tatar çorbası nedir?
Tatar çorbası, mantı gibi kıymadan yapılır ve üçgen şeklindedir. Tatar mantısı ve haşlanmış nohutlar kaynar suya eklenir. Mantı pişene kadar pişirilir. Isıtılmış yağ ve kuru nane eklenir.
Gıldık çorbası hangi yöreye ait?
Anne-kız çorbası, Türkiye’de Malatya ve Adana yöresinde sıkça tüketilen bir çorbadır.
Tutmaç Çorbası neden yapılır?
Erişte, nohut ve mercimeğin güçlerini birleştirerek ortaya çıkan bu güzel çorbayı çok seveceksiniz. Tutmaç çorbası besin değeri yüksek ve oldukça doyurucu bir çorbadır.
Soğan çorbası nedir?
Fransız Soğan Çorbası Nedir? Fransız soğan çorbası, soğanların et suyuyla karıştırılıp yavaş yavaş karamelize edilmesiyle yapılan, daha sonra fırınlanıp kızarmış baget dilimleri ve Gruyère peyniri ile servis edilen bir tariftir.
Tirşik ne kadar sürede pişer?
Fermantasyon süresi bittikten sonra tencerenin kapağı açılır. Lahana rengi sarardığında kıvamına geldiği kabul edilir. Ocağa alınır ve yaklaşık 4-5 saat kadar pişirilir. Ocaktan almadan önce tuzla tatlandırılır.
Ayran aşı çorbası hangi yöreye ait?
Diyarbakır Mastava Aşısı Malzemeleri; Yoğurt, pirinç, bulgur, yumurta, buğday unu, su, tuz, tereyağı ve pekmez. Bu yemeğe halk arasında Ayran Aşı da denir. Diyarbakır Mastava Aşısı 11.10.
Van ayran aşı çorbası nasıl yapılır?
Ayranımıza bir yumurta, bir su bardağı un, limon suyu ve tuz ekleyip iyice karıştırıyoruz. Ayranımızı kaynayan buğdayın içine döküyoruz ve pişene kadar yüksek ateşte karıştırıyoruz. Karıştırmazsak ayran kesilecektir. Kaynayınca biraz sıcak su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. 15 dakika piştikten sonra altını kapatıyoruz.
Mehir yemeği nasıl yapılır?
Batman Ayran Çorbası (Mehir) – Batman buğdayı iyice kaynatılır ve ıslatılır. Kaynadıktan sonra yoğurt katı bir ayran kıvamına getirilir ve kaynatılmış, kaynayan buğdayın üzerine dökülür. Kaynayana kadar yüksek ateşte karıştırılır. 10 dakika bağımsız kaynattıktan sonra ocağın altı kapatılır.
Tirşik ne kadar sürede pişer?
Fermantasyon süresi bittikten sonra tencerenin kapağı açılır. Lahana rengi sarıya döndüğünde kıvamına gelmiş sayılır. Ocağa alınır ve yaklaşık 4-5 saat pişirilir. Ocaktan almadan önce tuzla tatlandırılır.
Gıldık çorbası hangi yöreye ait?
Anne-kız çorbası, Türkiye’de Malatya ve Adana yöresinde sıkça tüketilen bir çorbadır.
Van ayran aşı çorbası nasıl yapılır?
Ayranımıza bir yumurta, bir su bardağı un, limon suyu ve tuz ekleyip iyice karıştırıyoruz. Ayranımızı kaynayan buğdayın içine döküyoruz ve pişene kadar yüksek ateşte karıştırıyoruz. Karıştırmazsak ayran kesilecektir. Kaynayınca biraz sıcak su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. 15 dakika piştikten sonra altını kapatıyoruz.
Tavsiyeli Bağlantılar: Edat Olup Olmadığını Nasıl Anlarız